Malý ediční grant 2021 — Výzva

Aktualizace: Vzhledem k epidemiologické situaci a zavedeným home office je možné odevzdávat edičnímu oddělení návrhy na vydání publikací do stanoveného pátečního data 30. 10. 2020 s vědomím vedoucího katedry pouze v elektronické podobě.

Děkan FUD UJEP v souladu se Směrnicí děkana č. 1/2017 vyzývá k předložení Návrhů na vydání publikace v rámci Malého edičního grantu pro rok 2021.

Malé ediční granty jsou určené na redakční přípravu rukopisu, dokumentaci, jazykovou úpravu, recenzní posudky a překlady.

Podpora je určena pro autory z řad členů akademické obce FUD UJEP. 

Kritéria pro hodnocení jsou:
a) význam publikace pro rozvoj tvůrčí, vědecké a umělecké činnosti fakulty
b) význam publikace pro reprezentaci fakulty
c) možnost zařazení publikace v hodnotícím systému RIV, nebo RUV
d) význam publikace pro rozvoj oborů výtvarné umění, design a vizuální komunikace

Návrhy se podávají předsedkyni Ediční komise FUD prostřednictvím edičního oddělení v elektronické formě s vědomím vedoucího katedry v termínu nejpozději do pátku 30. 10. 2020. Ediční oddělení : klara.mrkusova@ujep.cz, kancelář č. 248.

Návrhy na vydání publikací a výši edičního grantu posoudí Ediční komise FUD nejpozději do 30. 11. 2020 a navrhne děkanovi výběr publikací k zařazení do Edičního plánu na rok 2021.

Formulář „Návrh na vydání publikace“ naleznete jako přílohu výše uvedené Směrnice  též na webu edice v sekci Pro autory.