VÍTĚZ CENY DESIGNBLOKU 23 / LLEV

Gratulujeme LLEV k získání ocenění Designbloku 23. Za studiem LLEV je Eva Mochalová a Marcel Mochal. Marcel Mochal je vedoucím ateliéru Sklo na FUD UJEP. V mezinárodní porotě zasedala holandská designérka Ineke Hans, Benedict Hobson z Dezeen, Joseph Grima – architekt, editor, kurátor, zakladatel společností Alcova a Space Caviar a kreativní ředitel Academie designu v Eindhovenu, Simone Post – multidisciplinární holandská designérka a Birgitta Homburger, která je reativní ředitelka, designérka a tvůrkyně strategie z Německa.

Design vázy PSYCHEE a nápojového skla INNATURA, které je foukané do myceliových forem, získal první cenu v kategorii Nejlepší bytové doplňky.

PSYCHEE

váza foukaná do formy z mycelia a dřevěných pilin

INNATURA

nápojové sklo foukané do formy z mycelia a dřevěných pilin

O LLEV

Design studio LLEV kombinuje umění a design – vytváří objekty a produktové kolekce pro galerie i firmy. Jejich design staví na procesu, který propojuje výzkum s integritou tradičních řemesel. Používají vlastní tvůrčí jazyk, pro který je charakteristická práce nejen s tvarem, ale i s poselstvím každého produktu nebo díla, jeho příběhem nebo zasazením do současného kontextu udržitelnosti. Zajímají se o funkci věcí ve 21. století. Středem jejich práce je člověk, který je pro ně imaginárním zaměstnavatelem. Protože hlavním cílem jejich práce je zjednodušit a obohatit designem a uměním lidský život. Za studiem LLEV je Eva Mochalová a Marcel Mochal, který je mimo jiné také vedoucím ateliéru Sklo na FUD UJEP.

Foto / LLEV